بردهای تلویزیون پلاسما چه تفاوتی با سایر تلویزیونها دارد؟ پلاسماها، به لحاظ ظاهری شبیه دیگر تلویزیونهای جدید هستند. در حالی که تکنولوژی بسیار متفاوتی با سایر دستگاهها دارند. اگر قاب یا همان پنل پشت تلویزیونهای پلاسما و غیر پلاسما را باز کنید، میبینید که در پلاسما تعداد بسیار زیادی برد وجود دارد، در حالی که در تلویزیونهای دیگر، این تعداد به طور چشمگیری کمتر است. در پلاسما به طور کلی بردهای دیگری به نامهای برد وای، زد نیز وجود دارد، که این بردها را در دیگر تلویزیونها نخواهید دید. در این مقاله از آموزشهای ماد سرویس به بررسی عملکرد تلویزیونهای پلاسما و انواع بردهای موجود در آنها میپردازیم.
انواع بردهای تلویزیون پلاسما
برد مین پلاسما
برد مین در پلاسما وظیفه تبدیل سیگنالهای آنالوگ به سیگنال دیجیتال را دارد. همچنین سیگنالهای دیجیتال را نیز برای کد کردن و ارسال به برد کنترل آماده میکند.
برد کنترل پلاسما
سیگنالها را از برد مین دریافت و پردازش میکند. سپس آنها را به کدینگی برای محورهای افقی و عمودی، که عمودی آن به بردهای C1 و C2 ، و افقی آن به برد Y و Y-DRIVE اعمال میگردد.
برد وای پلاسما
تغذیه اولیه ICهای بافر را تامین مینماید. برد وای مجموعهای از IGVT و فتها میباشد، که در مدارهای سوییچینگ برد وای تغذیه قسمتهای مختلف پلاسماها را تامین میکند. تغذیههای مهم در برد وای ۱۲۵ ولت، ۱۳ ولت و ۸ ولت میباشد. این تغذیهها، تغذیههای برد کنترل برد وای درایو و سایر قسمتها میباشد. این مدار علاوه بر تامین تغذیه قسمتهای تصویر پردازش سیگنال را نیز انجام میدهد. سیگنال اولیه که در لحظه خاموش بودن تمام پیکسلها به آنها اعمال میشود، توسط برد وای به صورت ولتاژی ساختهمیشود. برد وای از نقطه صفر به نقطه حداقلی پیکسلها را روشن نموده و پیکسلها آماده اعمال سیگنال تصویر میباشند.
برد C1 و C2
سیگنالها را از برد کنترل دریافت نموده و آنها را به بافرهای روی فلت صفحه اصلی پلاسما اعمال مینماید. نقطه برخورد محور عمودی از برد C1 و C2 و نقطه برخورد افقی از برد وای درایو، تشکیل پیکسل را در پلاسما میدهد. با روشن شدن هر پیکسل به رنگهای RGB دایره رنگ ساخته میشود.
برد Z پلاسما
در برد Z پیکسلها به یک میزان روشن میشود و در واقعیت گاز داخل پلاسما در ولتاژ بالا یونیزه شده و آماده دریافت سیگنال میباشد. با توجه به اینکه پلاسماها با گاز کار میکنند، یونیزه شدن الکترونهای داخل آنها باعث میشود سرعت حرکت الکترون بالا رفته و میزان حرکت پیکسلها یا همان خاموش و روشن شدن پیکسلها با سرعت بیشتری انجام شود. از همین روی پلاسماها در اینچهای بالا پاسخگویی خیلی بهتری نسبت به LCD و LED ها دارند.
برد وای درایو
بردی است که توسط برد وای کنترل میشود و در آی سیهای بافر آن، سیگنالها به خطوط نازک تبدیل شده و دیتایی که از برد کنترل دریافت مینماید را به برد وای درایو اعمال مینماید. مهمترین ولتاژی که برد Z تولید میکند VZB میباشد.
۰۲۶-۹۱۳۰۱۳۰۱
برای رفع مشکل تاریک بودن صفحه تلوزیون با ما در تماس باشید
خدمات پس از فروش
مشاهده لیست شرکت ها و برند های تحت پوشش ماد سرویس
فروشگاه
محصولات و ابزار های مورد نیاز جهت انجام تعمیرات مبتدی و تخصصی
مزایا و معایب تلویزیون پلاسما
از مزایای پلاسماها میتوان به تشکیل رنگ سیاه که با بهترین و واقعیترین کیفیت است اشاره نمود. جالب است بدانید پلاسماها با گاز کار میکنند و سرعت حرکت گازها از مایعات بیشتر است. در تصویرهای متحرک پلاسماها پسماند تصویر ندارند و این موجب میگردد که کیفیت تصویر بالاتر و طبیعیتری ارائه دهند. از معایب پلاسماها میتوان به وزن زیاد و مصرف برق بالای آنها اشاره نمود.
انواع تلویزیون ها تا به امروز چه تغییراتی داشته اند؟
با پیشرفت دانش و تکنولوژی، تلویزیون ها در زمینه های مختلف، تغییرات بسیاری داشته اند. در این آموزش با توجه به تغییرات تلویزیون ها در پنل، آنها را به چند بخش دسته بندی می کنیم و به بررسی آنها میپردازیم.
تغذیه پلاسماها
پلاسماها شامل دو تغذیه مهم و تغذیه ولتاژ پایین برای برد مین میباشد. تغذیه مین برد از قسمت ولتاژ پایین مدار سوییچینگ آنها تامین میگردد این ولتاژها شامل ولتاژهای ۳/۳ و ۵ و ۱۸ و ۱۶ و ۲۴ ولت میباشد. ممکن است در اینچهای مختلف، این ولتاژها متغیر باشد. اما ولتاژهای مهم پلاسما، ولتاژ ۱۰۰ تا ۲۵۰ ولت، ۵۰ تا ۶۰ و ۵ ولت برد وای و زد است.
سخن پایانی
قبل از ورود تلویزیونهای LCD به بازار، فروش پلاسماها از شش میلیون واحد به هجده میلیون نیز رسید. در این زمان فناوریهای دیگری به بازار وارد شدند که نسبت به پلاسما مزیت بیشتری داشتند. آنها علاوهبراینکه سبکتر و روشنتر بودند، در روز نسبت به پلاسما عملکرد بهتری از خود نشان میدادند. این تلویزیونها مصرف برق کمتری داشتند. مشکلی که برسر راه پلاسما به وجود آمد، سرعت فناوری جدید بود. برای مثال تعداد بردهای تلویزیون پلاسما نسبت به تلویزیونهای دیگر بیشتر بود. پلاسما یا باید با رقبا در این صنعت مقابله میکرد و یا از این قافله عقب میماند. در نهایت مسیر منطقی برای پلاسما، تسلیم بازار به رقبا بود.
شعبه اندیشه
نمایندگی سونی در اندیشهشعبه گوهردشت
نمایندگی سونیا در گوهردشتشعبه نظر آباد
نمایندگی ایکس ویژن در نظر آبادبا کارشناسان ما در تماس باشید
کارشناسان ما همهروزه آماده پاسخگویی به شما و رفع مشکلات به وجود آمده هستند. مجموعه ما خدماتی باکیفیت را در کوتاهترین زمان ممکن به شما ارائه خواهد داد.
پاسخ به دیدگاه