آداپتور چیست و چه کاربردی دارد؟ همان طور که میدانید آداپتور نوعی منبع تغذیه است که وظیفه آن، کاهش ولتاژ بالا در دستگاههای حساس الکترونیکی است. به طور کلی جریانها و ولتاژهای مختلف از جمله متناوب AC و مستقیم DC وجود دارد. آداپتورها برق متناوب را به ولتاژ مستقیم و پایدار خطی تبدیل میکنند. درست مانند برق شهری ۲۲۰ ولت که به صورت متناوب بوده و توسط آداپتور به برق مستقیم DC تبدیل میشود. خروجی باتریهای مختلف DC دقیقا به همین صورت است. میتوان گفت آداپتورها نسبت به باتریها دارای صرفه اقتصادی بیشتری هستند. در این مقاله از آموزشهای ماد سرویس به بررسی انواع آداپتورها از جمله صنعتی، سوئیچینگ و ترانسی خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه شوید.
آداپتور چیست و چه کاربردی دارد؟
از آداپتورها در دستگاههای مختلفی استفاده میکنند. از آنجا که این منابع تغذیه وظیفه تبدیل ولتاژ برق بالا به جریان مستقیم را دارند، میبایست گستره کارایی آداپتور را به سایر دستگاههای الکترونیکی دیگری که فاقد پاور یا منبع تغذیه است، تعمیم داد. به همین دلیل تمامی وسایل الکترونیکی که فاقد منبع بوده و به صورت مستقل نمیتوانند برق ورودی متناوب ورودی ۲۲۰ را کنترل کنند نیاز به آداپتور خواهندداشت.
۰۲۶-۹۱۳۰۱۳۰۱
برای رفع مشکل تاریک بودن صفحه تلوزیون با ما در تماس باشید
خدمات پس از فروش
مشاهده لیست شرکت ها و برند های تحت پوشش ماد سرویس
فروشگاه
محصولات و ابزار های مورد نیاز جهت انجام تعمیرات مبتدی و تخصصی
ویژگیهای فنی مهم در آداپتورها
همانطور که میدانید نوع آداپتورها و ظاهر آنها متفاوت است. بنابراین علاوه بر تفاوت ظاهری آنها باید به نکات دیگری نیز توجه نمایید. از میان این ویژگیها دو پارامتر ولتاژ خروجی و شدت جریان در هنگام خرید آداپتور بسیار حائز اهمیت است. مشخصات این اطلاعات روی آداپتور درج شده است. جهت خرید آداپتور جدید روی آداپتور را با دقت مطالعه نمایید تا ولتاژ ورودی دستگاه با ولتاژ آداپتور یکسان باشند.
۱. ولتاژ خروجی
ممکن است هر دستگاه الکترونیکی بین 3V تا 48V ولتاژ ورودی داشته باشد. برای نمونه از پُرکاربردترین آداپتورهای ۵ ، ۱۲ و ۲۴ ولت منابع تغذیهای هستند که معمولا جهت گوشی موبایل و تبلت( آداپتور ۵ ولت، ۲ امپر )، ال ای دیهای شاخه ای و نواری( آداپتور ۱۲ ولت، ۵ آمپر و بالاتر متناسب با متراژ LED ) و همچنین برای روشنایی و نورپردازی خارج ساختمانها، صوتی و تصویری و وسایل آزمایشگاهی ( آداپتور ۲۴ ولت ۲ امپر و بالاتر) به کار می رود.
۲. شدت جریان
هر آداپتور به شدت جریان بین ۳۰۰ میلی آمپر تا ۱۲ آمپر ممکن است نیاز داشته باشد. ممکن است هر دستگاه مقدار مشخصی از آمپر و شدت جریان داشتهباشد. اگر شدت جریان را دقیق در نظر بگیرید بهتر است. گاهی مواقع شدت جریان، بالاتر از میزان درج شده بوده و هیچگونه آسیبی به دستگاه وارد نخواهدشد.
نکات مهم هنگام خرید انواع کابل HDMI
این کابل جهت انتقال دیجیتال صدا و تصویر به صورت همزمان به کار میرود. در گذشته از کابلهای جایگزین AV که سه سیم رنگی جداگانه دارند، استفاده میشد. با ما در این مقاله همراه باشید.
معرفی انواع آداپتور
همان طور که گفته شد آداپتورها به لحاظ ظاهری متفاوت هستند. همچنین میتوانند مقدار ولتاژ خروجی و شدت جریان مختلفی داشتهباشند. با توجه به این توضیحات میتوان آداپتورها را در چند گروه طبقهبندی کرد.
آداپتورهای دیواری
آداپتورهای دیواری یکی از پرکاربردترین آداپتورها هستند. به طوری که در هر خانه ممکن است تعدادی از آنها وجودداشتهباشد. این مدل از آداپتورها به طور مستقیم و بدون هیچ گونه واسطه به پریز متصل میشوند و توان پایینی دارند. حداکثر توان تولیدی در این گروه را میتوان ۲۰ وات دانست. منابع تغذیهای که در دستگاههای پرتابل یا قابل حمل و شارژرها به کار میروند از این نوع است. این آداپتورها روکشی عایق و پلاستیکی دارند. رنگ آنها نیز معمولا به رنگ مشکی است.
آداپتورهای رومیزی
شاید تا به حال اسم آداپتورهای دو طرف سیم و یا بین راهی به گوش شما رسیده باشد. همگی این اسامی جز آداپتورهای رومیزی هستند. این گروه پرکاربرد از آداپتورها دارای یک سر سیم حاوی سوکت مادگی رادیویی و در سمت دیگری سیمی که دارای فیش نری هستند که قسمت نری سوکت کابل به پریز وصل میشود. بیشترین توان آداپتورهای رومیزی ۱۰۰ وات میباشد. وسایل آزمایشگاهی و صوتی تصویری و لپتاپها و مانیتورها از این دسته آداپتورها بهره میبرند.
آداپتورهای صنعتی
این دسته از آداپتورها را با نام منبع تغذیه صنعتی سویئچینگ شناخته میشوند. آداپتورهای صنعتی روکش عایق پلاستکی ندارند و حاوی بدنهای فلزی مشبک هستند. هوا در این آداپتورها به خوبی جریان داشته و خنک است. از این جهت دستگاه طول عمر بیشتری دارد. از معایب آداپتورهای صنعتی میتوان به حساسیت در برابر رطوبت و آب اشاره کرد. به طوری که این آداپتورها در شرایط آبو هوایی خشک کارکرد بهتر و طول عمر بیشتری خواهندداشت. شدت جریان در این مدل آداپتورها بالاتر است و بازده بالاتر انرژی را ارائه مینماید. در این مقاله با عنوان آداپتور چیست و چه کاربردی دارد؟ به بررسی انواع آداپتورها پرداختیم. در آموزشهای دیگری مادسرویس با ما همراه شوید.
شعبه اندیشه
نمایندگی ایکسویژن در اندیشهشعبه گوهردشت
نمایندگی ایکسویژن در گوهردشتشعبه نظر آباد
نمایندگی ایکسویژن در نظر آبادبا کارشناسان ما در تماس باشید
کارشناسان ما همهروزه آماده پاسخگویی به شما و رفع مشکلات به وجود آمده هستند. مجموعه ما خدماتی باکیفیت را در کوتاهترین زمان ممکن به شما ارائه خواهد داد.
پاسخ به دیدگاه